Kuvagalleria

Suomen Hippos, Pirje Fager-Pintilä

Ventoksen Pomppufiilis EV-I, SV-II, KV-III

Virtuaalihevonen / SIM-game horse

♠ Nimi: Ventoksen Pomppufiilis
♠ Kutsumanimi: Pomppu
♠ Sukupuoli: ori
♠ Rotu: suomenhevonen
♠ Syntynyt: 18.10.2014, VARL
♠ Väri: tummanpunarautias
♠ Säkäkorkeus: 156cm
♠ VH-tunnus: -
♠ Omistaja: Dimma / VRL-08204
♠ Kasvattaja: yaren (VRL-04468) / Ventos
♠ Painotus: yleispainotus
♠ Koulutus: VaB, 100cm
♠ Voittosumma: 0v€

Saavutukset

Maaliskuun 2015 suomenhevosvarsojen arviointitilaisuus 20.03.2015
rakenne 6,2, suku 10, käytöskoe 15, ratsastuskoe 6,5 + 5 = 42,7 // SV-II

Huhtikuun 2015 suomenhevosvarsojen arviointitilaisuus 20.04.2015
Rakenne: 7 Käynti: 3 Ravi: 3 Laukka: 3 Lisäpisteet: 0 Suku: 2: 18 // KV-III

Estevarsojen laatuarvostelu 20.04.2015
8,5 - 10 - 5 - 4 - 3 - 3 = 33,5p // EV-I

Luonne

Pomppufiilis, tutummille vain Ponppu, on ori, jonka kanssa on mukava harrastaa monessa eri lajissa, jos vain löytää yhteisen sävelen. Kyseessä on hevonen, joka tekee mieluusti päätökset itse ja vaatiikin usein pitkää pinnaa niin ratsastajaltaan kuin hoitajaltaankin. Välillä nämä päätökset eivät ole aivan käsittelijän mieleen, mutta ihmeen hyviä ideoita ori tästä huolimatta saa.

Hoidettaessa Pomppu kannattaa sitoa kiinni, sillä herralla on tapana stepata ja pyöriä karsinassa innostuksissaan. Hoitotoimenpiteet sujuvat hyvin, kunhan ori vain jaksaa keskittyä nostelemaan jalkojaan niin pyydettäessä. Varustamisessakaan ei ole sen kummempia ongelmia, paitsi huonoina päivinä, jolloin suitset ovat kuin itse piru. Tällöin Pomppu nostaa päänsä niin ylös kuin pystyy ja saattaa näykkiä ilmaa. Talutettaessa ori kulkee energisesti eteenpäin ja viskoo päätään puolelta toiselle. Herran kanssa täytyy vain olla kovapäinen ja käskeä, jos se ei käyttäydy halutun kaavan mukaan.

Ratsastettaessa Pompun kanssa pitää olla pitkäpinnainen ja kovapäinen, orille ei saa antaa periksi, vaikka välillä innostuksissaan herra haluaisikin hypätä kentän aidan yli tai kiitolaukata polulla. Pompun kanssa tulee tehdä kunnolliset alkuverryttelyt, jotta orilla ei olisi liiaksi energiaa itse treeniin. Kun patoutuneen energian saa purettua, Pomppu on oikein mukava ratsu ja kuuntelee hyvin ratsastajaansa. Koulu- sekä esteratsastus sujuvat molemmat moitteettomasti, molemmissa orilla on hyvä tyyli suomenhevoseksi. Vielä kun pääsee maastoilemaan esteiden kera, niin Pompulla on oikein kissanpäivät, tai pitäisikö sanoa, hevosenpäivät.

Kilpailutilanteessa herra ei anna mahdollisten häiriötekijöiden vaikuttaa suoritukseensa, joten se soveltuu todella hyvin kisaratsuksi. Lastauksessakaan ei ole ongelmia, vaan kaikki sujuu hyvin. Ori menee innokkaasti traileriin, joten sen kanssa pitää vain olla hieman varovainen. Muiden hevosten kanssa Pomppu tulee hyvin toimeen, oli sitten sukupuoli mikä tahansa. Tottakai oreille pitää vähän näyttää kuka on pomo, mutta muuten herra on oikein rauhallinen ja rauhaa rakastava yksilö.

Sukutaulu

Ventoksen Pomppufiilis
MC Pomppuvieteri MC Myrskytuuli SLA-III, YLA2 Joensuun Rajuilma
Joensuun Liisa
Pikku Pirihuora KTK-III, SLA-II
Pikku Trombi
Meren Huokaus
Harhaluulo
Kehveli
Kiukkuli
Hee-Heemeli
Harhakuvitelma YLA1, KRJ-II, ERJ-II, SLA-II
Tikkiriekko
Haihattelija

Jälkeläiset

Syntynyt Tamma Nimi Omistaja
00.00.0000 emä o./t. nimi omistaja

Kilpailut (vain sijoitukset)

PVM Jaos Luokka Kutsu Sijoitus
00.00.0000 jaos luokka kutsu 00/00

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja